Новини

Фандъкова даде старт на полумаратона за толерантност „TOLE-RUN”

30 септември, 2015

Полумаратонът за толерантност „TOLE-RUN” се проведе на 13 септември 2015 година (неделя) от 10:00 часа в Южния парк в София.  Той отново е по инициатива на Куадрант Бевърджис с партньорството на Министерството на младежта и спорта, Столична община, Български червен кръст, Българската федерация по лека атлетика, Посолството на Израел и спортен клуб Бегач.
„TOLE-RUN” е събитие, което призовава към повече толерантност и е част от инициативата за активен начин на живот в програмата на София за  Европейска столица на спорта 2018 г. 
Професионалисти, любители, деца и семейства се включиха в дистанциите 5, 10, 21 км, както и в градското бягане за деца и семейства от 2 км., а след награждаването се насладиха на музикалните изпълнения на Михаела Филева, Прея, VenZy и невероятните танцьори от Electric Force Crew. 
Стартът на масовото бягане “TOLE-RUN” бе даден от Министъра на младежта и спорта Красен Кралев, кмета на София – Йорданка Фандъкова, Н.П.Ирит Лилиан - посланик на Израел в България, Тамир Шабат – изпълнителен директор на Куадрант Бевъриджис, Христо Григоров -председател на Българския червен кръст, Асен Христов – вицепрезидент на Българската федерация по лека атлетика и Станислав Георгиев – съосновател на спортен клуб Бегач.


Top