Нови инвестиции в оборудване за завода на Pepsi в гр. Велико Търново
10 декември 2018

Чешката компания КМВ Груп, която придоби “Куадрант Бевъриджис” АД през 2017г, е компания, чийто завод за безалкохолни напитки произвежда продуктите на Pepsi в България и се намира на територията на гр.Велико Търново.

 

В групата на КМВ, завода във Велико Търново е първият, който произвежда безалкохолни напитки, с марката Pepsi.  През 2018 година, КМВ Груп придоби други два завода на Pepsi в Чехия и Унгария.

 

Компанията инвестира предимно в нови технологии, ново оборудване на заводите, които придобива и оптимизация на процесите, за да развива и подобрява качеството и производителността.

 

2018 година е първата година със сериозни инвестиции, свързани с подобряване условията на работа и производство.

 

Първата нова инсталирана машина беше Миксер за смесване на концентратите за производството, който подобри и времето за подготвянето му и намесата на човека.

 

Също така бяха подменени всички газокари в завода и логитистичните ни центрове. Новите газокари са последно поколение , с пълни екстри (първите закупени в България), разполагат с климатизация (за по-удобна работа на електрокаристите) , работят едновременно с 2 европалета (което спестява време за манимулация и товаро-разтоварна дейност);

 

През месец Септември 2018 година беше инсталиран нов безмаслен компресор за високо и ниско налягане плюс  инсталация на нова охладителна система което повиши качеството на производството и намали технологичните загуби до 0%. Това подобрява нашата ефективност и води до използване на по-малко ресурси (като вода, ток и т.н). Новите машини са от ново поколение (работят на друг принцип).

 

Предстои нова инсталация на миялна машина за оборотно стъкло, която ще подобри значително разхода на вода и енергия в завода.

 

Не на последно комапнията инвестира и в служителите като се стреми да осигурява конкурентно възнаграждение, допълнителни социални придобивки и обучения.

 

В момента в „Куадрант Бевъриджис“ има свободни позиции за различни специалисти в сферата на производството и поддръжката. Повече информация може да намерите на корпоративния ни уебсайт www.qbb.bg.